Wij willen waarheid, ook bij politiek incorrecte zaken: NOS


Het betreffende NOS artikel (nos.nl)
Een probleem-pje. 
Waarachtig schrijven... Het is 14 oktober en de NOS publiceert een artikel over de heiligverklaring van Oscar Romero en Paulus VI. Ze vermelden de reden dat Paulus VI heilig wordt verklaard: 'Paulus VI is heilig verklaard vanwege het herstel van een ongeboren kind.'
Snapt iemand deze zin? Of is men zeer bewust zo cryptisch mogelijk gebleven?
Wikipedia is veel duidelijker. Een vrouw droeg een kind en artsen zagen dat het kind zwaar gehandicapt zou worden geboren. Ze drongen aan op een abortus en dat weigerde zij. Ze nam in gebed haar toevlucht tot de heilige Paulus VI en het kind werd gezond geboren. Ik besloot ze te mailen. Waarom bleven ze zo onduidelijk het wonder? Dekten ze de waarheid toe met de 'mantel der liefde'?

Schaamte
Artsen gaven advies om te aborteren en de vrouw weigerde, het kind werd gezond geboren. Mag dit niet gehoord worden? Hoe kan het dat tegenwoordig een kind volgens een vlokken test een handicap zou moeten hebben terwijl het na de geboorte regelmatig helemaal normaal is? Regelmatig wordt na deze test het (mogelijk gehandicapte) kind uit de moederschoot weggehaald, geaborteerd, of volgens verzachtende termen: 'de zwangerschap wordt afgebroken'.
Waarom doen mensen dit? Is het angst voor het lijden dat mogelijk komen gaat? In ieder geval duid het op een generatie die zich niet in haar kracht voelt staan. Was eenzaamheid niet een veel voorkomend probleem onder jongeren? Ja, ze hebben hobby's, ja ze kunnen een biertje delen. Maar hebben ze een gemeenschap om het echte leven mee te delen? Om tegenslagen te incasseren of om op anderen te leunen? Ja... dat is niet makkelijk. Dit is natuurlijk een onderwerp wat door schaamte omgeven wordt, zowel abortus als eenzaamheid. Persoonlijke schuld, niemand om te verwijten behalve je eigen zelf. Deze schaamte zit heel diep, men praat er niet over, ook niet in het journaal. Vrijheid blijheid...totdat je beseft dat je niet weet wat blijheid en vrijheid is. Borrelen in je schaamte, denk dat het allemaal maar je 'eigen schuld' is, is ook ruimte geven aan een markt die er aan kan verdienen. De stilte van het verdriet wat gepaard gaat met een abortus komt ten gunste aan de transacties voor de abortus industrie.

Geen geloof in democratie.
We zijn conflict mijdend vergeleken met andere delen in de wereld waar men graag een flinke discussie heeft, het helpt mensen groeien in begrip en kennis. Maar wij...
Soms stel ik mensen de vraag: wat als in Nederland de meerderheid tegen abortus is en het wordt illegaal gemaakt vind je dat dan ok? 
Het antwoord wat ik dan soms krijg is: 'dan heeft de democratie gefaald.' 
Hoezo? Is een democratie dan een middel om een bepaalde agenda er door te drukken? Zulke antwoorden verbazen me. Of is dit het bewijs dat men onderworpen is aan het indoctrinatie apparaat?

Leren baas zijn.
Baas in eigen buik riepen een paar vrouwen in de jaren tachtig. Ik herinner me kinderen van ongeveer drie jaar oud, ook zij willen soms de baas zijn. Baas in eigen buik betekent dat je ook een goede baas moet worden, daarvoor zijn normen en waarden! Een baas moet verantwoordelijkheid nemen, niet door de makkelijkste weg te kiezen, bv door gif te lozen in de natuur, kinderen in eigen buik geen leven gunnen. 

Indoctrinatie apparaat.
We horen een eenzijdig geluid over seks. In Nederland heeft de Rutgers WPF alle seksuele voorlichting in handen. In de jaren zeventig zette de voorloper van Rutgers zich in voor het geaccepteerd krijgen van pedoseksuele contacten. Ze worden, onder andere door de overheid, met meer dan een miljoen gesteund. Maar gelukkig kan het ook anders. 

Wat nu?
Ik hoop dat de NOS zich vrij voelt om over dit soort onderwerpen te schrijven, in ieder geval viel hun schroom nu wel heel erg op. Kunnen mensen in Nederland die voor de keus van een abortus hebben gestaan er vrijer niet over spreken? Wat bracht ze er toe om een bepaalde keuze te maken? Welke opties zijn er? Wat waren de consequenties na die keuze? In Amerika geeft Live Action hier een mooi voorbeeld van. Naast Rutgers is er nu een andere speler in het veld die jongeren beter laat nadenken over seksualiteit, Care for sexuality is de naam. Ook zijn er volop initiatieven in Nederland om het gezin te promoten zoals in Zonnewende (Moergestel) of door Family Enrichment Nederland.






Van het NOS artikel.


Mijn reactie naar NOS.
De tekst op Wikipedia.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik mij toch koud voel in de warmere winters?

Een compliment aan echte vrouwen - de nieuwe Miss Nederland uitslag

Het privilege voor de gedoopte