Een compliment aan echte vrouwen - de nieuwe Miss Nederland uitslag


De uitslag is wellicht een spiegel voor onze tijd en daarmee een realiteitscheck, namelijk dat wij die realiteit helemaal niet omarmen en liever een fantasiewereld optuigen. Tv en fantasie liggen... zo blijkt maar weer eens, erg dicht bij elkaar. Fantasie ja, Echt nee, dat is te diep en wonderlijk, dat is te veel gevraagd.  

Wat je vervolgens krijgt? Een oppervlakkig en leugenachtige uitslag. Een klap in het gezicht van echte vrouwen. De waarheid is dat jullie vrouwen niet na te maken zijn! Het is net als diamant, je hebt nep en echt en het verschil in waarde is er. Conclusie: de erkenning van 'jou' komt niet van dit soort organisaties, ook niet van instagram likes. 


De uitslag zet waarschijnlijk veel mensen aan tot nadenken. Waar behoor jij toe? Tot de fantasie wereld? De echte wereld? In dat opzicht mag elke echte vrouw het resultaat als een compliment beschouwen, want de organisatie gaat ondanks hun mooie woorden niet over jullie.

Echte vrouwen, jullie zijn echt, jullie zijn vrouw, jullie zijn geweldig. Je waarde ontlenen aan een uitslag van zo'n wedstrijd zou een weg omlaag zijn. Jullie zijn goed: je lichaam is goed, ongeacht wat jij en anderen er van denken. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik mij toch koud voel in de warmere winters?

Het privilege voor de gedoopte